22.4. 2016

V soboto, 16.4 in nedeljo, 17.4.2016 je na Okroglem pri Kranju potekalo državno prvenstvo v showdownu. V moški konkurenci je prvo mesto zasedel Peter Zidar iz Mdss Celje, ki je bil državni prvak tudi v lanskem letu, na drugo mesto se je uvrstil Miha Susman iz Mdss Ljubljana, na tretje mesto pa Ladislav Humski iz Mdss Celje. Pri ženskah je državna prvakinja postala Tanja Oranič iz Mdss Kranj, drugo mesto je zasedla Sanja Kos iz Mdss Celje, tretje pa Jana Fuhrer, prav tako iz Mdss Celje. V ekipni konkurenci je zmagala ekipa MDSSMB1 v sestavi: Tina Gosteničnik, Denis Repa in Boštjan Bratušek. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa MDSSLJ v sestavi: Nataša Žganjar, Miha Susman in Simon Podobnikar, na tretje pa ekipa MDSSKR2 v sestavi: Tanja Oranič, Sandi Novak in Janez Potočnik.

Državno prvenstvo v showdownu 2016