21.9. 2015

Vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 21. septembra 2015, med 10. in 15. uro pridružite na Kongresnem trgu v Ljubljani ter se udeležite OVIRANtlona.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo Svet za odpravljanje arhitekturnih in komunikacijskih ovir Mestne občine Ljubljana (SOAKO) s pomočjo ne-vladnih organizacij (Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in Odprte hiše Slovenije), organiziral dogodek OVIRANtlon, triatlon z ovirami, s katerimi se osebe z oviranostmi srečujejo v vsakdanjem življenju.

Obiskovalci bodo imeli možnost in priložnost sodelovati na poligonu s tremi deli/sklopi, in sicer: ovirami, s katerimi se srečujejo gibalno ovirani, ovirami s katerimi se srečujejo slepi in slabovidni ter ovirami, s katerimi se srečujejo gluhi in naglušni. Vsak udeleženec triatlona, ki bo uspešno prišel na cilj, bo prejel simbolično nagrado.

Z dogodkom želimo spodbuditi razmišljanje predvsem o tem, kako lahko okolje, ki nas obdaja, izboljšamo in naredimo bolj prijazno ter dostopno vsem ljudem.
Naj bo ta dan priložnost za nove izkušnje in nova spoznanja.

Zaradi lažje organizacije Vas vljudno prosimo, da udeležbo s številom potrdite do 18. septembra 2015 strokovni sodelavki SOAKO na telefonsko številko 01/306 1290 ali na e-naslov magdalena.skerl@ljubljana.si .

Vljudno vabljeni.