21.9. 2015

Vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 21. septembra 2015, med 10. in 15. uro pridružite na Kongresnem trgu v Ljubljani ter se udeležite OVIRANtlona.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo Svet za odpravljanje arhitekturnih in komunikacijskih ovir Mestne občine Ljubljana (SOAKO) s pomočjo ne-vladnih organizacij (Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in Odprte hiše Slovenije), organiziral dogodek OVIRANtlon, triatlon z ovirami, s katerimi se osebe z oviranostmi srečujejo v vsakdanjem življenju.

Obiskovalci bodo imeli možnost in priložnost sodelovati na poligonu s tremi deli/sklopi, in sicer: ovirami, s katerimi se srečujejo gibalno ovirani, ovirami s katerimi se srečujejo slepi in slabovidni ter ovirami, s katerimi se srečujejo gluhi in naglušni. Vsak udeleženec triatlona, ki bo uspešno prišel na cilj, bo prejel simbolično nagrado.

Z dogodkom želimo spodbuditi razmišljanje predvsem o tem, kako lahko okolje, ki nas obdaja, izboljšamo in naredimo bolj prijazno ter dostopno vsem ljudem.
Naj bo ta dan priložnost za nove izkušnje in nova spoznanja.

Zaradi lažje organizacije Vas vljudno prosimo, da udeležbo s številom potrdite do 18. septembra 2015 strokovni sodelavki SOAKO na telefonsko številko 01/306 1290 ali na e-naslov magdalena.skerl@ljubljana.si .

Vljudno vabljeni.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam