16.6. 2015

V okviru veselega dneva prostovoljstva, ki je potekal, 9. junija na Prešernovem trgu v Ljubljani, se je predstavila tudi Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) s projektom Knjižnice slepih in slabovidnih (KSS) in pripomočki, ki jih slepi in slabovidni uporabljajo pri vsakdanjem življenju.
Veseli dan prostovoljstva je dogodek, namenjen povezovanju med organizacijami in prostovoljci, ki želijo svoj čas nameniti njihovim članom ali pa upravljanju samih organizacij.
Na stojnici ZDSSS so se lahko mimoidoči seznanili s tem, kako slepi in slabovidni berejo, spoznali so, kaj je to brajica, simulirali pa so tudi različne oblike očesnih bolezni in poškodb s pomočjo simulacijskih očal ter preizkusili hojo z belo palico. Ob uspešno opravljenem izzivu je vsak obiskovalec stojnice prejel praktično darilo.