10.4. 2015

Spoštovani,

v sklopu kulturnih vsebin, ki jih pripravljamo kot del projekta Knjižnica slepih in slabovidnih, bo po slovenskih knjižnicah gostovala razstava z naslovom Svet drugačnih občutenj. Razstava se osredotoča na predstavitev tehničnih pripomočkov in gradiv, ki so dostopna slepim, slabovidnim in osebam z motnjami branja. Obiskovalci se bodo seznanili, kako lahko beremo, ko gradiva niso dostopna našim očem.

Razstava v prvi fazi poteka v petih krajih po Sloveniji, in sicer v Ribnici in Grosupljem, na Bledu, v Mariboru in v Velenju.

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave v Mariboru in v Velenju.
V Mariboru bo otvoritev potekala v torek, 14. aprila 2015, ob 17.00 uri v Knjižnici Nova vas (Cesta proletarskih brigad 61/a, Maribor).
Gost otvoritve bo Tone Partljič. Razstava bo na ogled do 28. aprila 2015.

V Velenju pa bo otvoritev v četrtek, 16. aprila 2015, ob 18.00 uri v Knjižnici Velenje (Šaleška 21).
Gost otvoritve bo Janko Šopar. Razstava bo na ogled do 30. aprila 2015.

Na spletni strani http://www.kss-ess.si/dogodki/prenosi-v-zivo bomo oba dogodka spremljali v živo.

Dodatne informacije o dogodku najdete na www.kss-ess.si , na voljo pa smo vam tudi po telefonu 01 470 02 44 ali elektronski pošti polona.car@kss-ess.si , kontaktna oseba Polona Car.

S spoštovanjem in pozdravi,

Azra Seražin, tajnica ZDSSS