29.3. 2015

V nedeljo, 29.3.2015, so v Kranju končali sezono slepi in slabovidni kegljači. Pomerili so se na 8. turnirjih po vsej Sloveniji. Vsi turnirji so šteli tudi kot izbirni za sestavo slovenske reprezentance.  Evidentirani kandidati so prikazali dobro formo, katero bo potrebno še malo izpiliti do začetka EP na Slovaškem, ki bo zadnji teden letošnjega maja. Na štirih turnirji v okviru lige ZDSSS je tekmovalo 13 ekip iz 8 medobčinskih društev. Zmagala je Ekipa KPŠRD »Karel Jeraj« iz Ljubljane z 139 osvojenimi točkami in 7568 podrtimi keglji. Drugo mesto so osvojili Kranjčani prva ekipa, s 125 točkami in 7545 podrtimi keglji, tretji so bili Koprski Morski psi s 114 točkami in 7266 podrtimi keglji.
Na zadnjem osmem turnirju smo tekmovali za naslove prvakov ZDSSS za posameznike. Nastopilo je 52 tekmovalcev iz 8 MDSS po Sloveniji. Prvaki so postali po kategorijahv moški konkurenci:v kat. B1 Mitja Osolnik iz Ljubljane; kat B2 Jože Lampe Kranj, kat. B3  Mitja Žalar Ptuj in kat B4 Rudi Lah iz Celja. Med ženskami pa so postale zmagovalke: kat. B1 Karmen Vogrič iz Nove Gorice, kat. B2 Danica Padežnik iz Maribora, kat. B3 Marija Fras z Celja in Jelka Orban v kat. B4.

Najboljše tri ekipe lige ZDSSS v kegljanju za sezono 2014 - 2015

Najboljše tri ekipe lige ZDSSS v kegljanju za sezono 2014 – 2015

V mescu aprilu in maju pa se bodo vsi evidentirani kandidati začeli intenzivno pripravljati za EP na Slovaškem. Prva in edina pregledna tekma za  reprezentanco bo prijateljski dvoboj z Hrvati v Zagrebu 9.5.2015.

Pripravil Franci Pirc – Pomočnik selektorice


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

koledar

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam