12.10. 2011

Na pobudo Državnega sveta Republike Slovenije in Zveze društvenih organizacij Slovenije (ZDOS) je predsednik Državnega sveta Republike Slovenije mag. Blaž Kavčič skupaj s predsednikom ZDOS Janezom Matohom v počastitev mednarodnega dneva prostovoljstva v četrtek, 1. decembra 2011, podelil plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam – prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij delovanja.

Prejemnik plakete Tomaž Wraber

Za izjemne dosežke na področju prostovoljstva je plaketo prejel tudi Tomaž Wraber, predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije.
Na pobudo Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana, Oftalmološke sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Slovenije pri Zbornici zdravstvene in babiške nege – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije,  Katedre za oftalmologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter Očesne klinike Ljubljana je predlog vložil državni svetnik g. Peter Požun.